Min berättelse om Morup

Historien om Morup

Det är en måndagsmorgon då Morup vaknar kl 09:24. Han börjar i skolan kl 10:00 så han har ganska bråttom. Men det tänker han inte på. Utan han tog det lugnt och låg kvar i sängen. Sedan sätter han på sitt Xbox one och börjar spela gta 6. Sen tittade han på klockan och såg att den var 09:38. Då får han bråttom och flyger upp ur sängen och tar på sig kläder. Sedan springer han ner och tog yoghurt och müsli. När han har ätit klart går han upp och borstar tänderna. Klockan var 09:42 när han gick och satte på sig jacka och skor.

Han går till busstationen som är ungefär 10 meter ifrån huset. När han kommer fram blev han bajsnödig. Han kan inte gå tillbaka till huset för då skulle han missa bussen. Så han satte sig på huk och tog av sig byxorna och började bajsa. Eftersom han hade ADHD så tänker han inte. När han nästan är klar med att bajsa så kom bussen. Då tycker han att det är jättepinsamt. Han blir precis klar och drar upp byxorna. Han klev på bussen och då säger busschauffören:

-Här får du inte bajsa!
Håll käften med det!, säger Morup.
Okej, gör inte om det bara, säger busschauffören.

Bussen är helt tyst för alla har sett vad han hade gjort. Morup sätter sig längst bak i bussen. Det är helt tyst under hela bussresan. När han kommer fram ser han att Oliver var i bussen. Oliver kliver av bussen först vid skolan, går till sin kompis Axel och sade att Morup hade bajsat vid busstationen. Som tur var att Morup inte hörde det, för då skulle det bli värsta bråket! Morup klev av bussen sist och går till sina kompisar som heter Orvar och Aron. Sen går dom in i skolan och väntar på att det ska ringa in. Då säger Morup:

-Jag kommer snart jag ska bara gå på toan.
Okej då, säger Aron.

Han går in till toan och låser dörren. Egentligen ska han bara torka sig för att han hade ju bajsat vid busshållsplatsen. Han torkar, tvättar händerna och går sen ut till Aron och Orvar. Men då är dom inte där. Han går fram till där dom stod men han kan inte se dom. Sedan hör han någon ropar på Morup. Det är Orvar. Han står lite längre in i skolan vid Aron, Alex och Oliver. Han går fram och frågar vad dom gör. Så säger Oliver som såg när han bajsade:

-Haha! Jag såg när du bajsade på busshållsplatsen.
Ee nej det gjorde jag inte, säger Morup.
Hahahaha! Jo det gjorde du visst de, säger Alex.
Morup säger:
-Jaja, det gjorde jag väll.
Va?! Gjorde du det, säger Orvar och Aron i en kort kör.
Då säger Morup:
-Jag var bajsnödig och jag kunde inte gå tillbaka till huset för då skulle jag missa bussen.

Då kommer busschauffören som körde bussen in till skolan. Han går förbi Morup och alla andra. Han gick upp för en trappa till lärarrummet. Han går in till lärarrummet och stänger dörren. Han sätter sig i en fåtölj vid rektorn och säger:

-Det var någon som bajsade på busshållsplatsen.
Va!?, skriker rektor Knut.
Vem var det?, säger rektor Knut.
Busschauffören som kom ifrån Göteborg säger:
-Jag veta ella inte men han hade en svart långärmad, gråa jeans och vita Snickers.

Då kommer Knut på vem det var och säger tyst för sig själv ”Morup”! Sedan springer han ut från lärarrummet och skriker det högsta han kan ”Morup!”. Morup ser bakom sig och ser rektorn som skriker på han. Morup springer ut från skolan till skolgården och försöker gömma sig men Knut kommer strax efter så han hinner inte gömma sig. Han springer bakom skolan men han hinner inte längre. För att där står Alex och Oliver. Morup stannar och tittar bakåt. Där kommer Knut. Knut tar tag i Morups arm och drar han tin till lärarrummet.

Sätt dig, säger Knut argt.

Morup svarar inte förrän Knut frågar varför han bajsade på busshållplatsen:

-Den där jäveln.
Vem, frågar Knut.
Busschauffören, säger Morup.
Vad har han gjort för fel?, säger Knut.
Han skulle ju hålla käften, säger Morup.
Jaha, vi får nog ringa dina föräldrar, säger Knut.

Morup svarar inte utan går ut istället. Han går till sina kompisar som pratar om nån fotbollsmatch som var i lördags. Efter 30 minuter så kommer Morups mamma Charlotte. Sedan så åkte dom hem.

Av Philip Malm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *